Foraging foods & herbs weekeind

Dit jaar organiseren we de kruiden & wildpluk weekenden in Noord-Spanje! Hier ligt drie hectare grond met een voedselbos in oprichting, in de omgeving en op het land groeien wilde eetbare planten en medicinale kruiden.

Onze Casa Natura ligt in een prachtige groene omgeving met bossen, struwelen en heuvels. Een kwartiertje van de stranden ter hoogte van Ferrol met zijn idyllische rotskust en baaien met prachtige stranden, bekend bij watersporters en wandelaars.
Een stukje bijzondere bio diverse natuur.

Een weekeind of midweek in het prachtige groene Galicië, genieten, ontdekken en leren, samen koken in de natuur! We maken wandelingen in een prachtige bosrijke omgeving met rivieren en heuvels, in elke seizoen is er genoeg te ontdekken.

Eetbare wilde planten op je bord, buiten koken en medicinale kruiden verwerken in bijzondere recepten, mooie oude kennis die je elke dag kunt toepassen!

Je verblijft op het landgoed in de casa rural of een safaritent, eigen tent of camperbus meenemen is ook mogelijk!

Tijdens dit weekeind leer je d.m.v. workshops en wandelingen elke dag nieuwe eetbare wilde planten kennen, deze planten zijn algemeen in Europa en kun je dus ook in Nederland vinden.

We gaan deze planten beter bekijken, proeven en verwerken in een maaltijd. Elke dag maken we een recept met wilde planten.

De recepten variëren van wilde pesto en saus tot wilde bouillon, soep, salade, jam, siroop en gelei, gefermenteerde producten en inmaken, we bakken brood in de steenoven en we koken buiten op houtvuur.

Je leert de eetbare en of geneeskrachtige kruiden herkennen en determineren. Ook signatuurleer komt aan bod. We maken heerlijke huidzalf voor verschillende doeleinde.

De wandeling en workshop duurt 3 uur in de ochtend en 2 uur in de middag de rest van de middag en de avonden ben je vrij of we hebben optioneel een gezamenlijke activiteit zoals yoga, wandeling of zwemmen. Een weekeind bestaat uit 3 dagen en 3 nachten.

Voorjaarsweekeind: 31 maart t/m 2 april

Zomerweekeind: 28 t/m 30 juli

Kastanjeweek: 29 t/m 31 september

Herfstweekeind: 10 t/m 12 november

Najaar weekeind: 10 T/m 12 november

Prijs: 395.00 p.p., (korting bij twee personen), inclusief alle maaltijden en overnachting

Aantal personen: minimaal 4,maximaal 10 personen

Taal: Nederlands, Engels

Waar: San Sadurnino, Galicia España

Opgeven via formulier op deze pagina: of via een mail naar: info@casanatura.nl