CASA NATURA GALICIE

Welkom op de groene Casa Natura in Galicië Spanje!

Onze droom om een voedselbos op te starten is uitgekomen, niet in Nederland maar in het groene Galicië in Spanje! Als je aan Spanje denkt dan denk je misschien aan temperaturen van rond de 30 graden maar dat is hier anders, in Galicië heerst een gematigd zeeklimaat met warme maar geen hete zomers en koele maar geen ijskoude winters. Perfect voor een voedselbos dus!

Onze Casa ligt in een prachtige groene omgeving met bossen, struwelen, rivieren en heuvels. Een kwartiertje van de stranden ter hoogte van Ferrol met zijn idyllische rotskust en baaien met mooie stranden, bekend bij watersporters en wandelaars. Een stukje bijzondere bio diverse natuur.

Hier kun je tijdens een wandel of cursusweekeind ontdekken en relaxen in een prachtige natuurlijke omgeving. We organiseren verschillende activiteiten voor de vrije tijd zoals zwemmen, wandelen, yoga, maar er is ook niets mis met nietsdoen!

Je kunt verblijven op onze Casa Rural of kamperen op het land in combinatie met een kruiden of wandelweekeind. We kunnen ook een weekeind of week helemaal naar wens samenstellen.

Een heerlijk weekeind of midweek in het prachtige groene Galicië, genieten, ontdekken en samen koken in de natuur! Ontdek de kruiden die goed zijn voor je lichaam én je gezondheid. Eetbare wilde planten op je bord, buiten koken en kruiden verwerken in bijzondere recepten, mooie oude kennis die je elke dag kunt toepassen! Je verblijft op het landgoed in de casa rural of een safaritent, eigen tent of camperbus meenemen is ook mogelijk!

KRUIDEN, WILDPLUKKEN & VOEDSELBOS WEEKEIND

Tijdens dit weekeind leer je d.m.v. workshops en wandelingen elke dag nieuwe eetbare wilde planten kennen, deze planten zijn algemeen in Europa en kun je dus ook in Nederland vinden.

We gaan deze planten beter bekijken, proeven en verwerken in een maaltijd. Elke dag maken we een recept met wilde planten.

De recepten variëren van wilde pesto en saus tot wilde bouillon, soep, salade, jam, siroop en gelei, gefermenteerde producten en inmaken, we bakken brood in de steenoven en we koken buiten op houtvuur.

Je leert de eetbare en of geneeskrachtige kruiden herkennen en determineren. Ook signatuurleer komt aan bod. We maken heerlijke huidzalf voor verschillende doeleinde. De wandeling en workshop duurt 3 uur in de ochtend en 2 uur in de middag de avonden ben je vrij of we hebben optioneel een gezamenlijke activiteit zoals yoga, wandeling of zwemmen. Een weekeind bestaat uit 3 dagen en 3 nachten

Voedselbos weekeind: 24 t/m 26 maart

Voorjaarsweekeind: 31 maart t/m 2 april

Wandelweekeind: 28 t/m 30 april

Zomerweekeind: 28 t/m 30 juli

Kastanjeweek: 29, 30 september t/m 1 oktober.

Herfstweekeind: 10 t/m 12 november

Prijs vanaf: 397,50 euro p.p. per twee persoonskamer, een persoon per kamer 497,50 per weekeind all-inclusief. Wandelweekeind: vanaf 180,00 p.p. bij twee personen per kamer, toeslag een persoon per kamer + 50,00 euro.

Prijs is inclusief drie dagen wandelingen en workshops alle benodigdheden en ontbijt, lunch en diner op de drie lesdagen! (Dit geldt niet voor de wandelweekeinden)

Kruidenweekeind Casa Natura Galicië, boek per e-mail je ontvangt dan een prijsopgave op maat en de voorwaarde. We kunnen je wensen en onze mogelijkheden bespreken.

Mail naar: info@casanatura.nl t.n.v. Patty of Hans.