rozenwater

Rozenwater

Rozenwater, wie kent het niet? De geur van “Eau de cologne” van vroeger. Heerlijk bloemig en zoet. Rozen zijn rijk aan geurende etherische oliën. Je kent het gebaar, krijg je een roos dan ruikt je eraan de geur doet wat met je, “stop and smell the roses”! Daarnaast heeft de roos een groot scala aan symbolische waarde, staat de roos voor het vrouwelijke en ook de kleuren hebben alle hun eigen betekenis.

Rozenblaadjes zijn eetbaar, je proeft de etherische olie en de looistoffen, die laatste geven een stroef of bitter mondgevoel. Heb je last van je maag kun je een paar blaadjes eten. Je kunt ze ook drogen voor in een thee mengsel, lekker geurend maar ook mooi om te zien natuurlijk. Maar echt bijzonder zijn de blaadjes voor je huid! Rozenwater dat de heerlijke etherische oliën en looistoffen van het rozenblad heeft weten te vangen, werkt namelijk zeer verzorgend op de gezichtshuid. Het verzacht het celweefsel en heeft een verzorgende licht samentrekkende en ontstekingsremmende werking op de huid. De rozenblaadjes zijn zacht en werken ook zacht. Maak je huid er mee schoon morgens en avonds en was het vooral niet van je gezicht af.

Maken:

Doe de blaadjes van ca. 3 rozen  (als ze bijna uitgebloeid zijn en vanzelf afvallen, op de droge zonnige ochtend) in een potje met koud gedestilleerd of gezuiverd water.

Laat dit twee dagen staan in het licht, niet in de volle hete zon. Dit kan ook buiten. Doe een deksel op het potje maar draai het niet luchtdicht aan. Een doekje ipv een deksel kan ook. Laat het water opladen aan de zon en de maan en de stoffen van de roos in het water trekken. Haal dan de blaadjes er uit, zeef het water niet, zorgvuldig want de etherische olie wil je behouden in het water!

Dit verse rozenwater is niet lang houdbaar, bewaar het in de koelkast, het is heerlijk zolang het duurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *